Dorybos » Specials » Wereldleiders
Ik ben ik en mezelf alleen...

Hebben wereldleiders de macht in handen?

Heeft Geert Wilders mede door zijn film Fitna, meer macht of aanzien gekregen? Dwingt Bill Gates alleen maar respect af door zijn enorme fortuin? Is de Paus machtiger dan president Obama? En is de Amerikaanse president Barack Obama meer dan alleen de president in zijn eigen land? Is hij eigenlijk de president van de hele Westelijke wereld? In deze special meer over mannen met macht en hun bijzonderheden.

Geert Wilders en zijn talent om het volk naar de mond te praten.

Geert Wilders lijkt zijn populariteit vooral te danken aan de reusachtige onrust onder de Nederlandse bevolking. Nederland verkeert in een recessie. Mensen worden steeds armer en de werkeloosheid stijgt. Logisch dus dat de Nederlanders, als in een psychische reactie, om zich heen kijken naar mogelijke oorzaken. De partij voor de vrijheid schroomt zich daarbij niet om mogelijke oorzaken ook daadwerkelijk aan te wijzen.

Nicolas Sarkozy, een Franse president in hart en nieren?

Niet gek een zoon, van een Hongaarse immigrant en een Franse moeder, die het schopt tot president van Frankrijk. Zijn beroemruchte liefdesleven, en later huwelijk, met de Franse zangeres Carla Bruni werd breed uitgemeten in de media. Hij komt vastberaden over en toont leiderschap tot over de grenzen van zijn eigen land. Maar wie is Nicolas Sarkozy? En waarom blijkt hij eigenschappen te bezitten die hem tot een wereldleider hebben gemaakt?

Bill Gates, wederom de rijkste man ter wereld.

Bill Gates is weer de rijkste mens ter wereld. De Microsoft-oprichter staat opnieuw op nummer één van de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes. Bill Gates ziet er eigenlijk niet uit als een gelikte zakenman maar heeft veel meer het voorkomen van een aardige ietwat onzekere man. Wie is Bill Gates en hoe kon hij uitgroeien tot de rijkste man op aarde?

De Amerikaanse president Barack Obama is een mega talent met aanzien.

Barack Obama is duidelijk een begenadigd spreker. In 2004 brak hij uit de anonimiteit met een korte toespraak op de Democratische Conventie. Hij pakte zijn kans en hield zijn toespraak over zijn persoonlijke geschiedenis: een zwarte vader uit Kenia, een blanke moeder uit Kansas. En zo kwam hij tot zijn persoonlijke verhaal, als voorbeeld van de oer-Amerikaanse successtory ‘van schoenenpoetser tot miljonair'.

Heeft Paus Benedictus XVI de absolute macht in handen?

Paus Benedictus XVI beklede voordat hij uitgeroepen werd tot paus, allerlei verantwoordelijke functies binnen het Vaticaan. Zijn belangrijkste eerdere functie binnen het Vaticaan was; Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer. Joseph Ratzinger heeft een lang leven van studies en hard werken achter de rug. Als Paus is hij echter vrij omstreden wanneer het over de Pius X broedersschap gaat.

Vijf totaal verschillende mannen.
Mannen die in verschillende opzichten macht uitoefenen.

In deze special leest u over hun machtposities, hun talenten en hun drijfveren.
Moeten wij bang zijn voor mannen met macht?

Biografie van Bill Gates

Bill Gates is weer de rijkste mens ter wereld. De Microsoft-oprichter staat opnieuw op nummer één van de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes. Bill Gates ziet er eigenlijk niet uit als een gelikte za…
De wijze uitspraken van de Amerikaanse president Obama

De wijze uitspraken van de Amerikaanse president Obama

Of de eerste zwarte Amerikaanse president Barack Obama nou opgeleid is in het houden van wijze en boeiende uitspraken en toespraken, óf dat deze bijzondere man van nature gewoon een enorme goede sprek…

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI bekleedde, voordat hij uitgeroepen werd tot paus, allerlei verantwoordelijke functies binnen het Vaticaan. Zijn belangrijkste eerdere functie binnen het Vaticaan was; Prefect van d…
Gepubliceerd door Dorybos op 15-03-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!